Články

Proč nakupovat čerstvé nebo živé ryby?
Jistě nemá význam opakovat výhody konzumace ryb. Výjimečný komplex vitamínů a minerálů včetně železa je přínosem pro dobrou kondici i psychickou pohodu.
Celý článek
3 recepty na přípravu kapra
Kapr bez diskuze patří mezi klasická vánoční jídla. Obalované řízky a rybí polívka provoní většinu domácností a dodá tu správnou tečku slavnostní
Celý článek
Druhy sladkovodních ryb vhodných ke konzumaci
Ryby prospívají lidskému organismu v mnoha směrech. Často skloňované jsou omega mastné kyseliny, které pomáhají snižovat cholesterol, navracejí pružnost cévám a zlepšují
Celý článek
Příprava ryb: Nejčastější chyby, které děláme
Ryby jsou často opomíjenou potravinou. V Čechách je máme pevně spojené snad jen s tradiční vánoční večeří, při tom se z domácích zdrojů dá
Celý článek
Jak často bychom měli jíst ryby a jaká je realita?
Ideálně bychom měli konzumovat ryby 2-3x týdně. Upřímně, závodní nebo školní jídelny takové množství reálně nejsou schopné nabídnout. Mnohdy máme
Celý článek
Kapr obecný – kvalita na dosah ruky
To, že je konzumace ryb prospěšná pro lidský organizmus, je asi všeobecně známo. To, že konzumace ryb, přestože je v
Celý článek